• Inici
  • Notícies
  • Reunió del projecte europeu CLIMB-FOREST per analitzar les actuacions de gestió forestal

Notícies

Reunió del projecte europeu CLIMB-FOREST per analitzar les actuacions de gestió forestal

  • April 10, 2023
  • Investigació Forestal

Del 18 al 22 d'abril, trobada anual del projecte europeu CLIMB-FOREST (CLImate Mitigation and Bioeconomy pathways for sustainable FORESTry.-CLIMBFOREST;
Accions de mitigació i bioeconomia per a una silvicultura sostenible) tindran lloc a València.

Pie de página lorem ipsum dolor és important

El projecte analitza diferents alternatives de gestió forestal adaptativa a escala europea que permeten mantenir i millorar la biodiversitat i altres serveis crucials dels ecosistemes i, al seu torn, proporcionen materials per a una bioeconomia sostenible. Amb aquesta finalitat, el projecte desenvolupa un fòrum permanent per a la generació i l’intercanvi de coneixements i experiències amb els agents clau de la silvicultura europea, com ara gestors forestals, responsables polítics, organitzacions ecologistes, autoritats i ciutadans.

A CLIMBFOREST, vàlid fins al 2026, hi participen 18 socis d’11 països europeus. La participació valenciana està representada per la Fundació CEAM, soci del projecte i plataforma d’agents socials integrada per tècnics territorials del Departament d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana, l’Empresa del Moble i la Fusta. Federació de la Comunitat Valenciana, Acció Ecologista-Agró, Fundació Victoria Laporta Carbonell i Federació d’Esports de Muntanya i Escalada de la Comunitat Valenciana.

Durant la trobada, els dies 19 i 20 d’abril, es visitaran diverses zones de la Comunitat Valenciana per mostrar als participants les tècniques de gestió forestal més innovadores que s’apliquen a la serra valenciana i s’establirà un intercanvi d’experiències i coneixements amb l’objectiu d’analitzar la possible adaptació d’aquestes tècniques en la gestió forestal al centre i nord d’Europa per fer front a l’esperat augment del risc de pertorbacions com incendis forestals, sequera o incidència de plagues.

Àrees de recerca

  • 18 abril:Presentation at the 9 d’Octubre Administrative Complex – Generalitat Valenciana-GVA (5:30 pm-6:00 pm)
  • 19 abril:Day of visit and discussion on forestry actions: Banyeres de Mariola (Fundació Victoria Laporta Carbonell) and Paraje de La Hunde, Ayora (Conselleria and Fundación CEAM)
  • 20 abril:Visita a les actuacions forestals aplicades a Alcublas amb l’objectiu de fomentar la regeneració i visita a la Devesa del Saler com a exemple de bosc mediterrani madur.
  • 21 abril:Final meeting at the 9 de Octubre Administrative Complex (Generalitat Valenciana-GVA (8:00–12:30 h). Debat de conclusions sectorials i intercanvi per a l’extracció de conclusions generals aplicables a nivell europeu.

Notícies relacionades

Tornar a notícies