• Inici
  • Notícies
  • FutureMed: A TRANSDISCIPLINARY NETWORK TO BRIDGE CLIMATE SCIENCE AND IMPACTS ON SOCIETY.

Notícies

FutureMed: A TRANSDISCIPLINARY NETWORK TO BRIDGE CLIMATE SCIENCE AND IMPACTS ON SOCIETY.

  • October 2, 2023
  • Meteorologia i Climatologia

FutureMed: UNA XARXA TRANSDISCIPLINÀRIA PER A UNIR LA CIÈNCIA CLIMÀTICA I ELS IMPACTES EN LA SOCIETAT.

El pròxim 1 de novembre arranca la nova acció COST FutureMed liderada per l’Àrea de Meteorologia i Climatologia de la Fundació CEAM i finançada per la Unió Europea. L’acció FutureMed pretén analitzar el canvi climàtic i els seus impactes al Mediterrani integrant diferents visions des dels àmbits científics i socials.

El Mediterrani és un punt calent del canvi climàtic que es veu actualment afectat per diferents tipus de riscos, des dels fenòmens meteorològics extrems fins a l’erosió costanera a causa de la pujada del nivell de la mar o l’augment de la contaminació. Estos impactes es propaguen com a “cascades” a través dels sectors socioeconòmics; en les zones urbanes, estos perills seqüencials o concurrents són més desastrosos que els fenòmens aïllats. Els impactes afecten tant els ecosistemes com a l’activitat econòmica o la salut humana.

Malgrat la ubiqüitat d’estes connexions, els científics i responsables de la presa de decisions solen treballar de manera aïllada, avançant en paral·lel i desaprofitant el valor afegit dels esforços cooperatius. Així doncs, FutureMed pretén anar més enllà dels enfocaments aïllats i avançar cap a esforços integrats que promoguen una presa de decisions eficaç basada en la ciència i la gestió. En el si del projecte s’establiran xarxes transdisciplinars, que incloguen enfocaments científics, de salut humana, socials, de governança i de gestió de riscos.

FutureMed fomentarà noves sinergies i coneixements científics relacionats amb el canvi climàtic i servirà de plataforma transdisciplinar i integradora que connectarà els coneixements científics sobre els fenòmens meteorològics d’alt impacte i les repercussions del canvi climàtic amb els sectors socioeconòmics prioritaris.

Més informació sobre FutureMed en https://www.cost.eu/actions/CA22162/

Notícies relacionades

Tornar a notícies