Home

CEAM

Programes Inv.

Projectes

Servicis

Publicacions

Contacte

ACCESSOS I SITUACIÓ

 

PERFIL DE CONTRACTANT

 

OFERTES D'OCUPACIÓ

 

CEAM
EN ELS MITJANS

 

VENDA DE LLIBRES

 

AVÍS LEGAL

 

@CEAM

 

 

       

El Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani és un centre d’investigació, desenvolupament i innovació tecnològica per a la millora del medi ambient en l’àmbit mediterrani. >> Llegir més

 

ACTUALITAT

 

La societat decidix com restaurar els paisatges cremats i degradats de la Comunitat Valenciana.

 

En la demarcació forestal d'Enguera i en la de Crevillent, s'ha posat en marxa un procés participatiu pioner per a definir propostes de restauració, del que han format part diversos centenars de representants de la societat civil, la ciència i l'administració.

L'aplicació de llots de depuradora millora la taxa de segrest i el balanç global de C en repoblacions forestals de Pinus halepensis.

 

Un article recentment publicat en la revista Land Degradation & Development (DOI: 10.1002/ldr.2897) posa de manifest els beneficis d'utilitzar llots de depuradora en reforestacions de pi blanc des del punt de vista del segrest de C.

Plantes per millorar la qualitat de l'aire interior.

 

S’ha publicat un article a la revista Trends in Plant Science en el qual es proposa l'ús de plantes per millorar la qualitat de l'aire interior en base a criteris científics i de forma sostenible. Caldrà seleccionar plantes que absorbisquen més contaminants i que presenten a les arrels poblacions de microorganismes que els eliminen.

Nova pàgina web (http://www.ceam.es/SST) dedicada al seguiment i anàlisi de la temperatura del mar en el Mediterrani.

 

En esta nova web es mostren, a partir de dades obtingudes des de satèl·lits meteorològics, tant mapes amb les últimes dades disponibles de temperatura del mar com a mapes amb valors mitjans climatològics que s'estenen des de 1982 fins a l'actualitat.


La nostra estació experimental de Majadas de Tiétar acull a un curs del programa europeu de formació TRUSTEE (Training on Reme't Sensing for Ecosystem Modeling).

COL•LABORACIÓ AMB XILE.

Visita del nou Secretari Autonòmic de Medi Ambient i Canvi Climàtic, Francisco Javier Quesada, i del Sotssecretari de la Conselleria d'Agricultura, Medi ambient, Canvi Cclicmàtic i Desenvolupament Rural, Jose Moratal. 20-02-2018..

PRESENTACIÓ DELS RESULTATS DEL PROJECTE SILCO “Potenciales hídricos, contenido en agua y clorofila en acículas y caracterización morfológica, foliar y de ramillos”.

El CEAM imparteix un seminari en el Ecological Science Frontier Forum de l'Acadèmia de Ciències de la Xina.


 

© Fundación de la Comunitat Valenciana Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo - CEAM

Parque Tecnológico C/ Charles R. Darwin, 14 46980 - PATERNA - VALENCIA - ESPAÑA

www.ceam.es TEL.: +34 609 644 051 info@ceam.es