Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

   

   

INICI

CEAM

INVESTIGACIÓ

PROJECTES

SERVICIS

PUBLICACIONS

CONTACTE

ACTUALITAT    

ADREÇA I
CONTACTE

PERFIL DE
CONTRACTANT

OFERTES 
D'OCUPACIÓ

CEAM
EN ELS MITJANS

MATERIAL
AUDIOVISUAL

 

VA A SER ACTUALITAT:


Desembre de 2016

Convocatòria Juan de la Cierva del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d¡Innovació 2013-2016

Cerquem una candidatura per a sol·licitar un contracte postdoctoral en la convocatòria Juan de la Cierva del Pla Estatal de Recerca Científica i Tècnica i d'innovació 2013-2016, que s'obrirà pròximament. La candidatura s'integraria en el marc del projecte del Pla Estatal de recerca denominat ALTERACLIM, que desenvolupa la Fundació CEAM i el IMEM-Dep.Ecologia (Univ. d'Alacant), sota la direcció dels doctors Alberto Vilagrosa i Juan Bellot. 

En el cas de concessió de l'ajuda, la prestació del treball es realitzarà dins del grup forestal del CEAM situat en la Universitat d'Alacant, a Sant Vicent del Raspeig. 

Més detalls sobre el perfil en:


Setembre de 2016

El CEAM organitza el workshop "14TH WORKSHOP ON URBAN AND REGIONAL AIR QUALITY". 
    5 i 6 d'octubre de 2016. Hotel Rey Don Jaime (Valencia)

Els pròxims dies 5 i 6 d'octubre, es van a realitzar unes  jornades dins de la sèrie “14th Workshop on Urban and Regional Air Quality”, en l'hotel Rei El senyor Jaume (València),  organitzat pel grup de Química Atmosfèrica (EUPHORE) de la Fundació CEAM, coincidint amb el 25 aniversari del CEAM i el 20 aniversari de la finalització de la construcció de les cambres EUPHORE, i en el marc  dels  projectes europeus LIFE PHOTOCITYTEX i Eurochamp2020 del programa H2020.

És un workshop en el que participaran investigadors i entitats, per invitació personal, dins de l'àmbit de la química atmosfèrica (incloent cambres de simulació) i  de la  qualitat d'aire urbà i regional, així com del desenrotllament d'instrumentació per a mesures de compostos en aire. En el mateix participaran investigadors de 18 institucions europees  (veure programa adjunt ). L'esdeveniment conclourà amb una visita guiada a les instal·lacions EUPHORE.

ANUNCI

PROGRAMA


El CEAM participa en l'organització i desenrotllament del Primer Curs d'Especialització en Qualitat Ambiental en Interiors.

       El CEAM, junt amb l'Associació Valenciana d'Empreses de Qualitat Ambiental d'Interiors (AVEMCAI), participa en l'organització i desenrotllament del Primer Curs d'Especialització en Qualitat Ambiental en Interiors. El curs s'impartirà en la instal·lacions de FEMEVAL (València), entre els dies 26 de Setembre i 5 d'Octubre de 2016.

   http://www.avemcai.com/servicios-formacion/


Juliol de 2016

El CEAM ha realitzat els informes urgents de l'impacte dels incendis forestals de Bolbaite i Carcaixent per a la CONSELLERIA d'AGRICULTURA¸ MEDI AMBIENT, CANVI CLIMÀTIC I DESENVOLUPAMENT RURAL.

       Informe incendi Bolbaite

   Informe incendi Carcaixent

       Vídeo amb imatges de l'incendi de Carcaixent


Juny de 2016

Acto de Conmemoració del 25 Aniversari del CEAM - 9 de juny de 2016


Maig de 2016

Participació del CEAM en "I Foro Internacional Bosques Urbanos (Urban Forestry) en ciudades mediterráneas: Innovación, monitorización, participación social y cooperación"

 


CEAM co-organitza "Joint Congress of the 6th International Conference on Meteorology and Climatology of the Mediterranean (MetMed) & Meteorological challenges 5 (MI5)

El Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM) presideix i organitza conjuntament amb la Societat Meteorològica Croata, el Servei Meteorològic i Hidrològic Croat, la UNiversitat de Les Illes Balears, la Universitat de Zagreb i la revista Tethys-Revista de Meteorologia i climatologia del Mediterrani; el Congrés Conjunt de la 6ena Conferència Internacional de Meteorologia i Climatologia de la Mediterrània (MetMed - http://www.metmed.eu) i la 5ena Conferència Internacional científic-professional sobre Reptes Meteorològics (MI5 - http://www.meteohmd.hr/en/).

Este congrès que uneix les dues conferències tindrà lloc entre els dies 20 i 22 de febrer de 2017 a Zagreb (Croacia); i la recepció de comunicacions científiquesa presentar permaneixerà oberta des de'l 23 de maig fins el 19 de setembre de 2016.

Tota la informació al voltant este event està disponible a www.metmed.eu i, cas de voler estar informat de les darreres novetats relatives al congrés, es poden seguir les activitats del comité organitzador a través del compte de twitter  @MetMed_

FIRST CALL FOR PAPERS

 


Abril de 2016

VI Col.loqui de primavera sobre Ecofisiología Forestal. Biar (Alacant), 27-29 Abril 2016

El CEAM (Centre d'Estudis Ambientals del Mediterrani) i el Departament d'Ecologia de la Universitat d'Alacant, ha organitzat conjuntament el VI Col·loqui de primavera sobre Ecofisiologia Forestal els dies 27 a 29 d'Abril.

 


Workshop Proyecto Europeo Photocitytex
"Las smart cities al servicio de la ciudadanía: mejora de la calidad del aire"

Tendrá lugar el próximo 8 de abril de 2016, en el Centro Cultural el Casino de Quart de Poblet.  (enlace)

Programa: 

 


Finalització del projecte del Pla Nacional SURVIVE (CGL 2011-30531-C02-02) que s'ha desenrotllat analitzant l'impacte de la sequera en diverses espècies i comunitats de pinedes a la Comunitat Valenciana

Projecte del Pla Nacional SURVIVE “Vulnerabilitat dels boscos de pi blanc i de les espècies coexistents en un context de canvi climàtic: Efectes sobre el balanç hídric, supervivència de les espècies i la resiliència de la comunitat”. (CGL 2011-30531-C02-02).

http://www.ceam.es/survive/SURVIVE.htm 


Febrer de 2016

Participació del Dr. Ramón Vallejo, junt amb el Dr. Joan Grimalt, en la conferència: "El cambio climático", dins del cicle organitzat per la Fundació Juan March "La cuestión Palpitante"

Organitza: Fundación Juan March

Cicle: La cuestión palpitante

Conferència: El cambio climático

29 febrer 2016

Format de debat en què, una vegada al mes, els dilluns a les 19:30 hores, destacats especialistes analitzen temes rellevants de la realitat social, amb els periodistes Antonio San José e Íñigo Alfonso.

L'actual concentració de CO2 y d'altres gasos en l'atmosfera amb el seu efecte d'hivernacle, el desgel, la pujada del nivell del mar, els efectes del calfament atmosfèric en boscos, la relació entre el consum d'energia i els problemes mediambientals i otras modificacions que està patint el clima del planeta són alguns dels temes que abordaran els científics Joan Grimalt Ramón Vallejo. Audio de la conferencia 


Decembre de 2015

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s'ha reunit amb els investigadors guanyadors del Premi Internacional de Meteorologia Eduard Fontseré que atorga l'Associació Catalana de Meteorologia

El president de les Corts Valencianes, Enric Morera, s'ha reunit amb els investigadors del Centre de Estudis Mediambientals de la Mediterrània (CEAM) Mª José Estrela, José Antonio Valiente i Francisco Pastor guanyadors del Premi Internacional de Meteorologia Eduard Fontseré que atorga l'Associació Catalana de Meteorologia.

El President ha felicitat als investigadors per la qualitat del seu treball i el reconeixement obtingut i ha coincidit amb els investigadors en la necessitat de reforçar la activitat i el valor pràctic del CEAM i a establir llaços de col·laboració amb el parlament valencià i la Conselleria de Medi Ambient.

El premi que han rebut els investigadors valencians ha estat per la seua recerca desenvolupada des del CEAM sobre l’evolució de les pluges torrencials al territori valencià. La importància de l’estudi rau en les millores significatives en la previsió d’episodi meteorològics extrems, que cada volta seran més freqüents, segons el Panell Internacional d’Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) de les Nacions Unides.


Novembre de 2015

El Director Honorífico, Dr. Millán Millán, ha sido editor del monográfico sobre  Agua y Suelo publicado por la Comisión Europea este mes de Noviembre

Este monográfico, dedicado al Agua y Suelo, con motivo del Año Internacional del Suelo, consta de 10 artículos seleccionados por el Dr. Millán de entre más de 90 presentados. Estos trabajos son el resultado de proyectos de investigación financiados por la Comisión Europea.

Además de ser editor de este monográfico, el Dr. Millán también fue invitado a contribuir con un articulo sobre la perspectiva europea del problema de los cambios de los usos del suelo y su implicación en el ciclo hidrológico en Europa.

Para mayor información sobre este trabajo, pulse aquí

Visita de la consellera de Agricultura, Medio Ambiente, Cambio Climático y Desarrollo Rural, Dª Elena Cebrián, a las instalaciones de la Fundación

Cebrián: 'Debemos sentirnos orgullosos del trabajo realizado por el CEAM'.

  • - Con una reducción del 75% de personal desde 2009, el Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo se mantiene como referente europeo en su ámbito

  • - La consellera destaca los beneficios que produce a la sociedad valenciana su investigación forestal, en meteorología, contaminación y ciclo del carbono


Octubre de 2015

Els nivells d'ozó a Pequín reduïxen la producció de fesols fins a un 50%

Investigadors del CEAM han participat junt amb el Research Center for Eco-Environmental Sciences (Chinese Academy of Sciences) en un estudi sobre els impactes de la contaminació per ozó sobre els cultius en l'àrea de Pequín

Yuan, X., Calatayud, V., Jiang, L., Manning, W. J., Hayes, F., Tian, Y., and Feng, Z., 2015. Assessing the effects of ambient ozone in China on snap bean genotypes by using ethylenediurea (EDU). Environmental Pollution, 205: 199-208  http://dx.doi.org/10.1016/j.envpol.2015.05.043

Premi Internacional de Meteorologia Eduard Fontserè a un treball realitzat per investigadors del CEAM

Treball Treball sobre la influència de la temperatura del mar en les pluges torrencials en la Comunitat Valenciana, que ha sigut premiat en la modalitat internacional dels premis Fontseré 2015 http://acam.cat/RPremisEF2015

Pastor, F., Valiente, J. A., and Estrela, M. J., 2015. Sea surface temperature and torrential rains in the Valencia region: modelling the role of recharge areas. Natural Hazards and Earth System Sciences, 15: 1677-1693. 

"Aquest treball s’ha escollit valorant la qualitat del treball de modelització de les pluges torrencials en la regió de València i  en especial de l’efecte de la temperatura del mar i de les àrees de recàrrega d'humitat, destacant la seva possible aplicació en altres àrees de la  Mediterrània Occidental"

SAMARUC DIGITAL: "Els mega-incendis i el territori valencià"

Informe final de la campanya de vigilància de temperatures extremes en la Comunitat Valenciana - Estiu 2015

El passat 21 de setembre es va donar per finalitzada la campanya vigilància de temperatures extremes a la Comunitat Valenciana per a l’estiu de 2015.  Esta campanya s’ha dut a terme en coordinació amb la Conselleria de Sanitat i ha sigut finançada per la  Conselleria d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural de la Generalitat Valenciana. 

A l’acabe de la campanya s’ha elaborat un informe final de validació del sistema que confirma els satisfactoris resultats obtinguts en campanyes anteriors. 


Setembre de 2015

Capacitat d’acumular combustible mort i la inflamabilitat de la vegetació en la Conca Mediterrània: una anàlisi entre diferents estats evolutius i estratègies de regeneració rere incendi

Baeza, M. J. and Santana, V. M., 2015. Biological significance of dead biomass retention trait in Mediterranean Basin species: an analysis between different successional niches and regeneration strategies as functional groups. Plant Biology1-7.

(link: http://dx.doi.org/10.1111/plb.12369 )

La propagació d’un incendi està condicionada, en gran manera, per les condicions atmosfèriques i les característiques estructurals de la vegetació. En este sentit, la distribució de la biomassa (el combustible per a l’incendi) és un factor clau que determina importants característiques de la propagació de l’incendi.  

Nova publicació: Sea surface temperature and torrential rains in the Valencia region: modelling the role of recharge areas

Pastor,F., Valiente,J.A., and Estrela,M.J. (2015) Nat. Hazards Earth Syst. Sci., 15, 1677-1693,

(link:  http://dx.doi.org/10.5194/nhess-15-1677-2015 )

Este article estudia la influència de la temperatura del mar en diferents zones del Mediterrani sobre les pluges torrencials en la Comunitat Valenciana. Per a este estudi es van realitzar diferents simulacions numèriques a fi d’avaluar aquelles zones del Mediterrani occidental que contribuïen en major grau, a través d’intercanvis d’energia i vapor d’aigua entre el mar i l’atmosfera, als episodis de pluges torrencials en la nostra regió.  

Nova publicació: Hardwood seedling establishment below Aleppo pine depends on thinning intensity in two Mediterranean sites

Gavinet, J., Vilagrosa, A., Chirino, E., Granados, M. E., Vallejo, V. R., & Prévosto, B. (2015). Annals of Forest Science, 1-10. 

(link:  http://rd.springer.com/article/10.1007/s13595-015-0495-4 )

En esta nova publicació s’analitza la densitat òptima de pineda que permetria la introducció  d’espècies rebrotadoras, considerant la competència per l’aigua i la llum com a factors limitantes per al desenrotllament de les espècies introduïdes. L’estudi es va realitzar en la zona de L’Afona (Ayora, València) on es van introduir sis espècies rebrotadoras, tant arbòries com arbustives, i es van seguir les plantacions durant un període de tres anys.


Juny de 2015

"Participació del CEAM en el projecte VULCRES amb assessorament en ecofisiología i experiments en viver"

El projecte VULCRES "Vulnerabilidad al Cambio Climático de Especies Vegetales Nativas en un Gradiente Climático entre las Provincias de Chimborazo y Tungurahua. (I) Respuesta a Eventos de Sequía Extrema" és un projecte d’investigació desenrotllat en el marc del Projecte Prometeu (SENESCYT) i finançat amb els fons POA de la Facultat de Recursos Natutales i amb els fons d’excel·lència de l’Escola Superior Politècnica de Chimborazo (ESPOCH) a Equador.

https://sites.google.com/site/proyectoprometeovulcres/home

El Programa d’Investigació Forestal del CEAM, junt amb el Departament d’Ecologia de la Universitat d’Alacant, col·labora amb el Grup Multidisciplinari de l’Escola d’Enginyeria Forestal (Facultat de Recursos Naturals) de Chimborazo (Equador) amb l’objecte d’avaluar la vulnerabilitat al canvi climàtic (esdeveniments de sequera extrema), d’espècies vegetals natives d’interés econòmic, o en règim de protecció especial durant les etapes primerenques de desenrotllament.


Maig de 2015

Tècnics del Ministeri d’Agricultura de l’Autoritat Palestina i Cisjordània visiten el CEAM"

Un grup de tècnics del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient de l’Autoritat Palestina i Cisjordània visitaran demà dijous 28, a les 10:30 hores, el Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM). 

Els tècnics tindran l’oportunitat de conéixer els programes d’investigació que es desenrotllen en el CEAM, alhora que participaran en una xarrada impartida per Millán Millán, director honorari de la Fundació CEAM sobre el canvi climàtic i la sequera en el Mediterrani. Interaccions atmosfera-mar-terra. 

Esta visita, organitzada pel Centre d’Estudis Rural i d’Agricultura Internacional (CERAI) i l’Agència Alemanya per a la Cooperació Internacional-GIZ durant els dies 24 al 30 de maig, es realitza en la Comunitat per les condicions agroecológicas semblants a les de les terres altes de Cisjordània.


Març de 2015

"Estudis pioners en el fotoreactor europeu EUPHORE sobre processos químics atmosfèrics que fan llum sobre l’oxidació de SO2, un dels principals causants de generació d’aerosols i la pluja àcida"

Part dels resultats s’han publicat en les prestigioses revistes Atmospheric Chemistry, i Physical Chemistry Chemical Physics (sent ambdós de les de major índex d’impacte dins de les seues àrees)

·         Newland, M. J., Rickard, A. R., Alam, M. S., Vereecken, L., Muñoz, A., Ródenas, M., and Bloss, W. J., 2015. Kinetics of stabilised Criegee intermediates derived from alkene ozonolysis: reactions with SO2, H2O and decomposition under boundary layer conditions. Physical Chemistry Chemical Physics, 17: 4076-4088. http://dx.doi.org/10.1039/C4CP04186K

·         Newland, M. J., Rickard, Vereecken, L., Muñoz, A., Ródenas, M., and Bloss, W. J., 2015. Atmospheric isoprene ozonolysis: impacts of stabilized Criegee intermediate reactions with SO2, H2O and dimethyl sulfide. Atmos. Chem. Phys. Discuss., 15, 8839–8881. http://www.atmos-chem-phys-discuss.net/15/8839/2015/acpd-15-8839-2015.pdf


Febrer de 2015

Ferramentes Web i Xarxes Socials de caràcter professional i científic en la Xarxa CONSOLIDER GRACCIE

El CEAM participa, junt amb el CSIC (en qualitat de Coordinador), la Universitat de Barcelona, la Universitat de Salamanca i la Universitat de Cantàbria, en la Xarxa d’excel·lència "Ferramentes Web i Xarxes Socials de caràcter professional i científic en la Xarxa CONSOLIDER GRACCIE" sobre el Canvi Climàtic en la Península Ibèrica i les seues àrees limítrofs. Esta xarxa compta amb una subvenció de dos anys del Ministeri Economia i Competitivitat, en el marc del Programa Estatal de Foment de la Investigació Científica i Tècnica d’Excel·lència.


Gener de 2015

Lectura de la tesis de David Corell "Estudio estadístico de la potencialidad de uso del agua de niebla como recurso hídrico en el litoral mediterráneo de la Península Ibérica"

Esta tesis se ha realizado en el marco de varios proyectos desarrollados por la Fundación CEAM sobre la potencialidad del agua de niebla como recurso hídrico.


Desembre de 2014

Libro en la serie "Vigilancia y Predicción de Riesgos Atmosféricos. Vol. 1":

Temperaturas Extremas en la Comunitat Valenciana Verano 2014. 

Palau, J. L., Mantilla, E., Valiente, J. A., and Pastor, F., 2014. Temperaturas Extremas en la Comunitat Valenciana Verano 2014 (Serie: Vigilancia y Predicción de Riesgos Atmosféricos. Vol. 1). Fundación CEAM. Paterna (Valencia). 76 pp. ISBN: 978-84-921259-7-5 http://www.ceam.es/ceamet/investigacion/libros/Libro_Temperaturas_Extremas_Comunitat_Valenciana_2014.pdf


Novembre de 2014

Jornada de divulgación técnica: EL MATERIAL VEGETAL EN ELS PROJECTES DE RESTAURACIÓ D'HÀBITATS NATURALS. 

13 de novembre de 2014. Aules de la Ciutat Administrativa 9 d'octubre. València. 

Adreçada a professionals i investigadors del sector i a tècnics de gestió de medi natural de l'Administració i de les empreses públiques. 


Octubre de 2014

Jornada sobre Vigilància i Predicció de Riscos Atmosfèrics: Temperatures extremes en la Comunitat Valenciana – Estiu 2014

La Fundació CEAM, en col·laboració amb la Direcció General de Salut Pública de la Conselleria de Sanitat, organitza la Jornada sobre Vigilància i Predicció de Riscos Atmosfèrics: Temperatures Extremes en la Comunitat Valenciana – Estiu 2014 , que es celebrarà el dia 4 de novembre en la Fundació Universitat-Empresa (ADEIT), de València (Plaça Mare de Déu de la Paz, 3, València).

El programa de la Jornada és pot descarregar des d’aquest ENLLAÇ.

l’assistència a l’acte és totalment gratuïta però, donat a l’aforament limitat de la sala de conferències, és requerix de preinscripció prèvia a través de la següent adreça web http://goo.gl/deJL5B

La confirmació d’inscripció definitiva, i l’enviament d’invitacions, és realitzarà per rigorós orde de preinscripció

Durant 2014 ha continuat l’intercanvi d’investigadors entre el CEAM i el RCEES de Xina

Per segon any, ha continuat la col·laboració d’investigadors entre el CEAM i el Research Center for Eco-Environmental Sciences (RCEES) de Pequín en el marc del projecte Europeu AMIS (Fa’t and Impact Atmospheric Pollutants). 


Setembre de 2014

La Dirección General de Desarrollo Rural y Política Forestal del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente ha publicado la GUÍA TÉCNICA PARA LA GESTIÓN DE MONTES QUEMADOS. PROTOCOLOS DE ACTUACIÓN PARA LA RESTAURACIÓN DE ZONAS QUEMADAS CON RIESGO DE DESERTIFICACIÓN

La guía recoge las experiencias acumuladas en la evaluación de incendios forestales en la Comunidad Valenciana realizadas por el CEAM durante más de 20 años, contando para ello con la colaboración y apoyo de la Consejería de Infraestructuras, Territorio y Medio ambiente de la Generalitat Valenciana. 

En ella se han desarrollado procedimientos y recomendaciones de actuación para la mitigación de los impactos negativos de los incendios y la rehabilitación de las zonas quemadas. Los procedimientos tienen la suficiente flexibilidad como para poder ser aplicados en diferentes condiciones ambientales y de gestión y mantienen un marcado carácter aplicado, permitiendo su uso con diferentes niveles de resolución, tanto en función de los objetivos como de la información disponible

Curso Agua verde y agua azul. Vegetación, agua y cambio global. Del 30 de septiembre  al 2 de octubre. Pirineos 2014. UIMP


Juliol de 2014

Nou Projecte Finançat per FORESTERRA: MedWildFireLab

D’octubre de 2014 a Març de 2017, el CEAM participarà en la proposta "Global Change Impacts on Wildland Fire Behaviour and Uses in Mediterranean Forest Ecosystems, towards a « wall less » Mediterranean Wildland Fire Laboratory (MedWildFireLab)" finançada per FORESTERRA ERA- NET. El CEAM, junt amb altres 13 centres europeus, desenrotllarà el projecte MedWildFireLab els principals objectius del qual són:

  • a) Desenrotllar un sistema d’informació integrat per al foment de la cooperació i l’intercanvi de coneixements i saber fer sobre la muntanya mediterrània

  • b) Integrar i adaptar conceptes i vocabulari comú per al context mediterrani comuns

  • c) Actualitzar propostes i recomanacions per a la gestió dels incendis forestals

  • d) Recolzar l’accés transnacional a les xarxes i infraestructures d’investigació


Juny de 2014

TECNOLOGIES DESENROTLLADES EN LA COMUNITAT VALENCIANA COM A EXEMPLE DE BONES PRÀCTIQUES PER A LA GESTIÓ SOSTENIBLE DEL TERRITORI

El Consell activa el pla per a previndre els efectes de les altes temperatures en la salut

A més de publicar-se en la web del CEAMET i anunciar-se en twitter @CEAM_Meteo ; ara, les prediccions d’Índex d’Ultravioleta, Nivells d’Ozó i temperatures extremes, també en Google+:   http://google.com/+ceamet

Estudis pioners de contaminants, procedents de la fabricació de biocombustibles i altres productes alimentaris, en el foto-reactor europeu (EUPHORE)

Creació del Grup d'Investigació de Plaguicides en Aire


Maig de 2014

European Workshop on Pesticides in Ambient Air. 26-27th May 2014, Valencia (Spain).
Organizers: Atmospheric Pesticide Research Group of Valencia.4

CASCADE promotion film released (Written by Erik van den Elsen. Published on Monday, 10 March 2014)

The film gives an overview of what the project is investigating and shows a number of examples of (near) catastrophic shifts from Cyprus and Spain. Researchers from the CASCADE team explain about the mechanisms at hand, dangers some dryland areas are facing and the ways of preventing these catastrophes.

El CEAM liderarà i coordinarà el projecte europeu LIFE+ : “Tractament de la contaminació de l’aire en entorns urbans europeus per mitjà de tèxtils fotocatalítics” (LIFE PHOTOCITYTEX).


Abril de 2014

The first CASCADE Newsletter: Reporting on our recent Plenary meeting in Paphos, Cyprus 

Land use change influences European weather systems


Març de 2014

El CEAM participa en un seminari sobre restauració de la coscolla de California


Gener de 2014

El CEAM participa en "Infoday: Clima, Medioambiente, Eficiencia de recursos y Materias primas"


Desembre de 2013


• El CEAM ha participat amb el projecte CONOZE en l’acte de clausura de l’Any Europeu de la Qualitat de l’Aire organitzat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient (MAGRAMA)


• Visita de la Consellera d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient SRA Isabel Bonig Trigueros a les instal·lacions de la Fundació CEAM per a presidir la reunió del Patronat de la Fundació


Novembre de 2013

• El CEAM estretix relacions amb centres d’investigació d’excel·lència de Xina

• La deposició atmosfèrica de nitrogen afecta la biodiversitat dels boscos d’Europa

• El CEAM col·labora amb l’Ajuntament de Terol en activitats d’educació ambiental usant plantes bioindicadoras de l’ozó i en l’avaluació de les emissions de CO2

• Per quart any consecutiu, durant el curs 2013-14, la Fundació CEAM col·labora amb la Universitat de València impartint quatre assignatures en el Màster Universitari en Contaminació, Toxicologia i Sanitat ambientals

• Nova publicació: "Physiological differences explain the co-existence of different regeneration strategies in Mediterranean ecosystems" on s’analitzen les característiques ecofisiológicas d’espècies arbustives mediterrànies amb diferents hàbits de regeneració després dels incendis


Octubre de 2013

• La directora general de Salud Pública de la conselleria de Sanitat, Lourdes Monge, ha visitado el CEAM, coincidiendo con la finalización del programa de Vigilancia y Prevención de Olas de Calor en la Comunitat Valenciana 2013


Setembre de 2013

• Workshop on "Adaptation to Climate Change: revegetation to recover hydrological cycles as an Ecosystem Service", Sep. 2013, Teruel (Spain)

Del 10 al 12 de setembre se celebra en la ciutat de Terol el seminari "Adaptació al canvi climàtic a través del suport als ecosistemes"coordinat pel CEAM (Millán Millán). El seminari està organitzat per la Diputació de Terol a través de l’Oficina de Programes Europeus i la Comarca Gúdar-Javalambre, està protegida per la UE a través del Circle 2, un grup d’investigació a nivell europeu a què se suma el Ministeri d’Economia i Competitivitat i la Facultat de Ciències de la Universitat de Lisboa. En el taller es presentaran resultats dels projectes d’investigació, finançats per la UE, que plantegen solucions d’adaptació i pràctiques de recuperació del cicle hidrològic.


Juliol de 2013

• Convocatòria LIFE+ 2013

El CEAM ha presentat 5 projectes, 2 d’ells com coordinadors: Conservation Actions for fire-affected Natura 2000 habitats in Southern (LIFE+ CONFIRE); -Air pollution treatment in European urban environments by means of photocatalytic textiles (LIFE+ PHOTOCITYTEX); Adaptacion al cambio climático y estudio del efecto sumidero de los viñedos de la D.O. Ribera de Duero (LIFE+ SUMVID); Preparing European Forests for Climate Change: from Genes to Ecosystems (PEF4CC); Integrated Model for Pesticide Risk Assessment and Overall valuation (IMPROVE).

• Avaluació dels impactes ecològics produïts pels incendis forestals:

El CEAM va organitzar el passat 9 de juliol una reunió, amb tècnics del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i responsables de l’àrea de restauració de zones cremades de 9 comunitats autònomes, per a debatre la metodologia de avaluació de l’impacte dels incendis

Esta metodologia, desenrotllada pel CEAM, s’ha vingut aplicant en els grans incendis ocorreguts en la Comunitat Valenciana des de 1991.

• Chaparral Restoration Workshop, June 2013, Arcadia (CA), participació del programa d' Investigació Forestal: 

• Assessing postfire conditions in Spain and the Mediterranean

• Shrubland & woodland restoration in Spain and the Mediterranean

• Monitoring techniques and lessons from the Mediterranean 

© Fundación de la Comunitat Valenciana Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo - CEAM

Parque Tecnológico C/ Charles R. Darwin, 14 46980 - PATERNA - VALENCIA - ESPAÑA

www.ceam.es TEL.: +34 609 644 051 info@ceam.es

 

  

 

Home  |  Mapa Web  | Contacte  |  Protecció de dades Avís legal  |  Intraweb