Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori

   

   

INICI

CEAM

INVESTIGACIÓ

PROJECTES

SERVICIS

PUBLICACIONS

CONTACTE

ÀREA EFECTES DELS CONTAMINANTS I CICLE DEL CARBONO


 

ÀREA

 

PERSONES

 

PUBLICACIONS

 
 

 

L'àrea d'Efectes dels Contaminants Atmosfèrics i Cicle del Carboni compta amb dues línies, amb contínues interaccions entre ambdues.

La línia d'Efectes dels Contaminants Atmosfèrics té com a objectiu l'estudi dels nivells de contaminants gasosos i de la deposició atmosfèrica en ecosistemes naturals, sistemes agropecuaris, avaluant-se els impactes i riscos per a la vegetació. Per a això es duen a terme mesures de concentracions i fluxos de contaminants, amb especial èmfasi en l'ozó, i s'apliquen diferents tipus de modelització. També s'avaluen els serveis ecosistèmics que aporta la vegetació urbana, com la regulació de la temperatura, el segrest de carboni i la reducció de la contaminació atmosfèrica.

La línia del Cicle del Carboni investiga principalment la dinàmica del balanç de carboni en ecosistemes mediterranis sobre la base de l'observació sistemàtica dels intercanvis de CO₂ i H₂O mitjançant mètodes micro-meteorològics. Es disposa de diverses estacions de fluxos, que responen als estàndards internacionals de la xarxa d'observació ICOS (Integrated Carbon Observation System). Es col·labora a més amb grups que desenvolupen mesures de teledetecció pròxima terrestre (en torre), teledetecció aeroportada (drons), o remota (satèl·lits), contribuint al desenvolupament de productes basats en satèl·lits de l'ESA i la NASA. L'activitat té connexions amb les xarxes d'observació estratègiques europees com ICOS i ACTRIS.

L'àrea presenta també una component de transferència tecnològica i suport tècnic en relació amb les mesures dels contaminants atmosfèrics.
 

© Fundación de la Comunitat Valenciana Centro de Estudios Ambientales del Mediterráneo - CEAM

Parque Tecnológico C/ Charles R. Darwin, 14 46980 - PATERNA - VALENCIA - ESPAÑA

www.ceam.es TEL.: +34 609 644 051 info@ceam.es

 

  

 

Home  |  Mapa Web  | Contacte  |  Protecció de dades Avís legal  |  Intraweb